”O mulțime de istorii fascinante”

Doamna Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea, surprinde – în câteva cuvinte frumoase – însăși esența volumului ”Povești din Bellu”. Iată textul apărut pe pagina sa de Facebook:

Doamna Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea

”[…] autoarea volumului „Povești din Bellu”, Cristiana Trică, a mers pe firul poveștilor de familie ale unor personalități care-și dorm somnul de veci în necropola-monument a Capitalei. Minuțioasele sale cercetări bibliografice și de arhivă au scos la lumină o mulțime de istorii fascinante. Imaginea de pe copertă, a monumentului funerar al familiei Poroineanu, are în spate una dintre cele mai romantice și mai tragice povești din Bellu… pe care, acum o bucată de vreme, am auzit-o (și chiar văzut-o pe Youtube) complet distorsionată, atribuită unei alte familii, o colecție de inexactități. Până și monumentul era atribuit greșit sculptorului Storck, el fiind de fapt opera artistului internațional cunoscut Raffaello Romanelli. Mulți încearcă să se afirme pe Net, în dorința de a se face cunoscuți, dar cu o totală lipsă de dorință de a se informa corect…”

Doamnă Silvia Colfescu, vă mulțumesc pentru aceste cuvinte, pentru toate titlurile excepționale pe care le am în bibliotecă de la Vremea și pentru că faceți cărțile să existe în timpuri în care totul este pus sub semnul întrebării.