Pisicutzul şi Găina

Zâmbitor, relaxat şi bronzat, Preşedintele tuturor românilor (inclusiv din Ţinutul Secuiesc!) mângâia duminică, 21 iulie, un pisicutz (sic!). Unde? Cum unde?! Pe Muntele Găina, unde a făcut o baie de mulţime, s-a căpătat cu o sticlă de palincă (fie primită!) care conţinea şi o pirogravură cu chipul lui Iancu, s-a pozat cu diferiţi copii ai electoratului, s-a plâns că-s grei (copiii!), s-a râs că-i mic (Boc!), a dat indicaţii privind fotografierea contre jour – într-un cuvânt, s-a distrat. Poporul l-a primit bine, foarte bine chiar. Comparaţia l-a ajutat imens: bâlbele copilăreşti ale lui Ponta, puseurile de orgoliu stupid ale lui Antonescu, ezitările unui guvern care se zbate să fie credibil şi reuşeşte să fie penibil – toate i-au fost de ajutor.

Drept pentru care, de pe muntele Găina, unde a petrecut o duminică aşa, ca-n vremurile bune când îi zbura vântul şuviţa buclucaşă, Preşedintele a ras, din zborul elicopterului, 22 de primari de la PDL trecându-i, cu arme şi bagaje, la Mişcarea Populară.

A fost o demonstraţie de forţă. Preşedintele rămâne un lider. Mereu va şti să facă şi să desfacă partide, dar nu-l va interesa că există viaţă şi în afara politicii. Nicio clipă n-a făcut vreo legătură, în mintea lui hârşită, între mulţimea de la Târgul de Fete şi primarii pe care i-a mutat în noul partid. El e un lider de lideri. Mulţimea trebuie bătută pe umăr, pupată pe creştet sau înjurată dacă e nevoie şi basta. Interesanţi sunt aleşii ei.