Sfântul Gigi Rahoveanul

te-japka.blogspot.com
Gigi Becali

Una peste alta, Gigi Becali e la puşcărie. Cu cruci, icoane, blesteme, ameninţări – cu tot. Pentru 3 ani. Sigur, o să stea mult mai puţin. Pentru bună purtare. Se îndoieşte cineva că Gigi va avea o bună purtare?! Dacă da, se înşeală. Se va purta ireproşabil.

Problema e justiţia. Care nu se poartă urât, pentru că pur şi simplu nu se mai poartă. Problema din mintea noastră e nu ce caută Gigi la Rahova, ci de ce nu-l caută pe acolo Giovany et comp., indivizi ajunşi vedete media. Nicio seară fără borfaşii consacraţi care dau asigurări mafiote că toate vor fi bine şi mai mult decât atât. In vremea asta, de 17 ani justiţia caută argumente ca să-i trimită la locul lor şi încă nu le găseşte. Aşadar, ştim ce caută justiţia. Ce mai căutăm noi în justiţia din România e un mare mister.

Să revenim la Gigi. Penitenciarul Rahova îl va canoniza cu siguranţă. La ieşire, va fi aproape episcop. Se va dezice de numele lui de mirean şi îşi va lua unul de cleric. Cum au toţi: Casian Gălăţeanul, Teodosie Tomitanul sau Vincenţiu Ploieşteanul. El va fi Gigi Rahoveanul, Războinicul luminii. Va pune degrabă un meşter zugrav să-i imortalizeze chipul într-un portret bizantin pe o bucată de lemn adusă de la Muntele Athos.  Biserica din Pipera, ctitorită prin grija clanului, îşi va reface pictura astfel încât Prea Sfinţitul să troneze de-a dreapta, cu mâna ridicată a binecuvântare.

La nevoie, va mai ridica lăcaşe de închinăciune cât să adune de-o episcopie. Şi veni-va vremea când, în Vieţile Sfinţilor, scribi cu îndemânare şi bine plătiţi vor lăsa generaţiei de credincioşi ce va să vie mărturia pătimirii Sfântului Gigi Rahoveanul, păstorul din Pipera, trăitorul printre nemernici, patronul de fotbalişti, vorbitorul fără de sine.