Mărturisiri de broker în zbor

Nu știu dacă scrisorile semnate de Cristian Sima sunt scrise chiar de el. De fapt, până la acest scandal nu știam nici despre Cristian Sima mare lucru. Un personaj a cărui viață s-a înscris exclusiv pe coordonate economice nu e de natură să incite prea tare curiozitatea.

Am aflat, cu prilejul acestui scandal, că preşedintele bursei din Sibiu are pe listă clienţi dintr-un anumit palier. Nume ca Dăianu şi Marie Rose Mociorniţă sunt categoric interesante. Personaje care se bucură de admiraţie, care au făcut în timp o bună impresie şi au reuşit performanţa de a o păstra ca atare sunt interesante.

Faptul că, la un moment dat, i-au încredințat niște bani lui Cristian Sima presupune un anume grad de încredere în acest om. Dăianu e universitar în economie, Marie Rose Miociorniţă este urmașa unuia dintre cei mai de seamă industriași români ai tuturor timpurilor și se luptă pentru moșteniri deloc neglijabile. Amândoi sunt, așadar, oameni cu simțul banului. Inseamnă că acest Cristian Sima este un om care știe ceva despre bani, dacă l-au luat în seamă.

finantistii.ro
Cristian Sima

Intr-o zi, recent, Cristian Sima dispare. Nu mai e de găsit. Dă-i și caută-l – Sima nicăieri! Nu răspunde la telefon, nu e acasă și nici nu se știe pe unde umblă. Spiritele se încing, dar cu discreție. Scandalul acesta e primul dintr-o anume tipologie: scandalul din lumea bună, fără poale-n cap și fără înjurături. Protagoniștii fac parte dintr-o incontestabilă elită. Intrebați de presă una-alta, ei nu dau declarații incendiare, ci manifestă o îngrijorare reținută.

gandul.info
Marie Rose Mociorniță

Incepe un lung roman epistolar. Cristian Sima se apucă, la vreme de weekend, să scrie. Și ne spune că scrie dintr-un avion, de deasupra Atlanticului. Nu reiese direcția aeronavei, poate vine, poate se duce. Acest domn scrie acceptabil. Are coerență, nu e un speriat, nu e un disperat- deși repetă cu încăpățânare: “daca voi mai trăi”.Intrebarea este: cine să-l amenințe cu moartea? Marie Rose Mociorniţă?! Păi, despre ea a dat de înțeles că e mai puțin doamnă decât pare, iar ea l-a făcut hahaleră și basta. Daniel Dăianu?!

mediafax. ro Tudor Pana
Danile Dăianu

Păi, Daniel Dăianu a avut o atitudine de genul: ”Stai, Miţo, nu leșina, până nu aflăm exact cum stă chestia!” Andreea Raicu?! Poate doar cu apariția ei, noaptea, încercănată lângă patul lui, dacă e nevricos!

Nu ține. A se scuti! Matale, domnule Sima, vrei cu orice chip să fii în prim plan. Deocamdată, ai reușit să fii în aeroplan. Ori, poate nu ne-ai spus tot…