Pinguinul

Românii sunt, contrar unor opinii răutăcioase, nişte oameni foarte ordonaţi. Fac curăţenie generală de două ori pe an obligatoriu – de Paşti şi de Crăciun şi ocazional când se mută. Acum  a apărut o nouă ocazie: de referendum care înseamnă tot o mutare. Cu prilejul  amintit, s-a pornit o mare acţiune de dereticare inclusiv prin dulapurile şi sertarele Cotroceniului. Palatul schimbă chiriaşii. Ei bine, în zorul scuturăturii, dintr-un fund de sertar au ieşit la iveală nişte cărţi de vizită ceva mai interesante. Şi anume ale lui Crin Antonescu.hotnews

Carevasazică, în nici 50 de zile cât a ocupat fosta casă de tinereţe a Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand, vajnicul profesor de istorie şi-a făcut cărţi de vizită. Desigur, om corect şi pedagog cu şcoală, a precizat pe cartonaşele cu pricina că e Preşedinte a.i. (ad interim, interimar adică!) al României.

O singură nedumerire pluteşte în minţile,încă tulburi de prea multele discursuri, ale românilor: adică de ce i-ar trebui Preşedintelui României cărţi de vizită?! După ştiinţa lor, asaltaţi zilnic de diverşi agenţi de vânzare care le bagă sub nas de la cuţite de bucătărie la asigurări de viaţă, cărţi de vizită le trebuie mai ales ălora! Nu de alta, dar ca să memorezi  în telefon numărul  şi să nu le mai răspunzi! Dar respectivii sunt nişte “pinguini” care atâta ştiu: se îmbracă în costumele alea negre cu cămaşă albă şi te pisează la cap. Şi la Preşedinţi o fi la fel?!

Oricum, o certitudine tot s-a conturat: omul n-are simţul ridicolului. Chiar şi-a imaginat că va exista vreo împrejurare în care să scoată din buzunarul hainei cartea de vizită şi s-o înmâneze vreunui interlocutor?!  Sau le oferea cunoscuţilor ca un fel de iarba-fiarelor: cartonaşul minune care deschide uşile prin simpla prezentare şi  ordonă ca aducătorului  să i se satisfacă orice doleanţă  pentru că e trimis de Marele OM?!

Intrebările sunt retorice. Momentan, Crin Antonescu e în vacanţă. Să fie sănătos! Că Preşedinte nu mai e!

Un gând despre “Pinguinul

  1. „numai pesimistii sunt rafinati, optimistii sunt cam plavani- de obicei”
    Prea mult optimism la domnul Crin!

Comentariile sunt închise.