Spre neuitare (II). Despre golani.


In 21 august a.c., Curtea Constituţională a confirmat rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi a constatat că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „NU”. (Gândul)

Cu acest prilej, vorbele au început să curgă. Iată-le, spre informare şi deliciu:

„Imi menţin în totalitate convingerea umană că domnul preşedinte Traian Băsescu este incapabil, uman, de a avea relaţii de dialog. Ori, eu nu sunt sclav, nu sunt nici Blaga, nici Neamţu, nici Ungureanu şi n-o să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu. Când vrea sclavi, îi găseşte”.

„Regret că am acceptat cvorumul de 50% plus unu. Dacă aş fi ştiut atunci că ceea ce, domnul Antonescu

mediafax

şi cu mine, cu bună credinţă am făcut acceptând cvorumul de 50%, va fi folosit cu rea credinţă de Traian Băsescu care a boicotat referendumul şi de judecătorii de la CCR, cei şase, care n-au vrut să ţină cont de realitate, da, asta regret. Regret că ne-am lăsat cu toţii păcăliţi de nişte oameni necinstiţi.”

 

Domnul Antonescu şi cu mine nu suntem golani, domnul Băsescu este golan. Dacă vrem să ne punem pe trişat, domnul Băsescu o să câştige întodeauna. Diferenţa dintre mine şi Traian Băsescu este că eu respect reguli morale şi corecte, în timp ce domnia sa nu le respectă, el trişează. Paralela cu regimul Ceauşescu este foarte corectă, Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist al României.”

Lui Traian Băsescu îi este frică de orice om pe care nu-l are la mână cu dosare şi nu are cu ce să-l compromită. Îi e teama de oamenii care nu depind de el şi nu se lasă şantajaţi şi cumpăraţi de el. O să plătim cu toţii dorinţa lui de a mai sta un pic la Cotroceni. Regimul lui este încă foarte puternic, se va încheia greu, însă nu există şanse de supravieţuire, nu-l mai poate salva nimeni.”

“[…] fostul prim-ministru, domnul Emil Boc, e un politician mic cu un foarte mare tupeu.”

Autor: Victor Viorel Ponta, Premierul României