“Cârlan tânăr, fără minte!”

A apărut o nouă culme – culmea justiției: să copiezi o întreagă teză de doctorat în drept și să ajungi ministru de resort!

De astăzi, premierul Victor Ponta – Xerox pentru prieteni, Copy-Paste pentru amici – este interimar la Justiție. Nu s-a ferit nici de acest ultim strop de penibil. Nu s-a priceput, nu i-a păsat – ce mai contează?!

Situația a întrecut cu mult cele mai triste așteptări. Bâlbele Guvernului se țin lanț. Ponta face impresia că este zăpăcit de căldură sau cel puțin așa reacționează: ca oaia pe zăduf! A remaniat fără explicații, a nominalizat pe un post de ministru o persoană care n-avea cum să fie membru al Cabinetului, a ajuns el însuși ministru pe un portofoliu care e fix ce-i lipsea. a1.ro

Credeam că mai mult nu se poate. Greșit! Premierul face spirite. Premierul crede că are haz și că că-și mai poate permite să fie ironic ca și cum ar fi un simplu cetățean, nu sef de Cabinet. Proaspăt auto-uns ministru al justiției, vine cu declarația că se renunță la mini-recensământ. Din cauză de boicot! Cu alte cuvinte, el, omul puterii, alături de prietenul și aliatul Crin Antonescu de la Cotroceni nu se pot lupta cu boicotul pus la cale de Băsescu. Ce să facă?! Asta e! Prin urmare, renunță la mini-recensământ și roagă numai să se verifice, cu metode administrative și fără să-l supere pe Băsescu, dacă mai e Elodia pe liste.

Poate îl informează cineva pe Victor Viorel că e prim-ministru! Și ministru al Justiției! Știm că nu-i vine să creadă. Nici nouă!

(titlul reprezintă o zicere iliesciană)